بیمه ما |فرا بیمه ما|بیمه عمر ما|بهترین بیمه عمر

طرح های جدید و ویژه بیمه ما

فرابورس بیمه ما

فرابورس بیمه ما
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
  • فرابورس بیمه ما

    “Ma” Insurance-Over The Counter (OTC)

    بورس چیست؟

    در قرن دوازدهم میلادی در کشور فرانسه صرافان ارز خارجی به جای بانک ها مسئول کنترول و تنظیم بدهی های کشاورزی کشور بودند در واقع اولین صرافان بودند که در پل بزرگ پاریس با یکدیگر ملاقات کردند.

    بنا بر روایات و اعتقاد کارشناسان در قرن پانزدهم میلادی  کسبه کاران و بازرگانان در شهری به نام بوروژ (Bruges)  در شمال غربی بلژیک در میدانی به نام تربورس (TerBeurze) در مقابل خانه بزرگ زاده ای به نام واندر بورس جمع می شدند و به داد و ستد پول و کالا می پرداختند. به روایتی واژه بورس از نام خانوادگی این شخص گرفته شده است. در آن زمان به دلیل اینکه این مکان ها نظم و انضباط خاصی نداشت هر کس می توانست در آنجا فعالیت کند اما به مرور زمان نظم و انضباط خاصی دراین گونه مکان ها حاکم شد. از زمان های گذشته تا کنون بازرگانان همیشه به دنبال آن بوده اند تا ضرر و زیان های احتمالی ناشی از تجارت خود را کاهش دهند

    پس شراکت تنها راهی بود که می توانست ریسک کسب و کار آنها را کاهش دهد زیرا با شریک شدن چندین فرد در یک کسب و کار سود و زیان احتمالی آن نیز تقسیم می شد که این تجربه از اولین گام های برای ایجاد شرکت ها سهامی بود.

    طوری که اولین شرکت سهامی جهان در سال 1553 میلادی با نام مسکووی با مشارکت عده ای از تجار در روسیه ایجاد شد. با گسترش مبادلات تجاری در جهان نیاز به سرمایه و شرکای بیشتر آشکارتر شد و پیدا کردن شرکای متعدد برای سرمایه گذاری در یک کسب و کار به مراکزی برای تامین ارتباط با سرمایه داران و متقاضیان سرمایه نیاز داشت که بعدها این مراکز به نام بورس نام گذاری شدند در این مراکز شرکت ها با فروش سهام خود در بازار بورس سرمایه گذاران و شرکای بیشتری را برای مشارکت در تجارت خود پیدا می کردند. اولین مرکز بورس اوراق بهادار جهان در در سال 1460 میلادی در شهر آنورس بلژیک تاسیس شد اما رسمیت بورس اوراق بهادار با انتشار سهام کمپانی هند شرقی هلند در سال 1602 میلادی در مرکز بورس آمستردام شکل گرفت.

    در حال حاضر بازار بورس نیویورک بزرگترین بازار بورس از نظر میزان معاملات و ارزش بازار سرمایه در جهان است در حال حاضر کمتر کشوری را می توان یافت که بورس نداشته باشد.

    در سال 1315 هجری شمسی شخصی بلژیکی به نام ران لوتر فرد اساسنامه داخلی بورس را تهیه و به مسئولین ایران ارائه کرد اما نظر به شرایط آن زمان و با وقوع جنگ جهانی دوم موضوع بررسی و تاسیس بورس بیش از 25 سال به تعویق افتاد. و سپس در سال 1341 موافقت نامه اولیه تاسیس بورس سهام توسط کمیسیونی در وزارت بازرگانی با حضور نمایندگان وزارت دارایی، وزارت بازرگانی و بانک توسعه صنعتی و معدن تشکیل و تنظیم شد. هیئتی از بورس بروکسل به سرپرستی دبیر کل این بازار در اواخر سال 1341 به کشور دعوت شده و پس از 4 سال در سال 1345 قانون تشکیل بورس اوراق بهادار در مجلس تصویب و به بانک مرکزی ابلاغ شد. و در سال 1346 با انجام چند معامله بر روی سهام بانک توسعه صنعتی و معدن به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.

    فرابورس بیمه ما
    فرابورس بیمه ما| بورس بیمه ما| سوددهی بیمه ما|

    بازار بورس|فرابورس بیمه ما:

    ایجاد بازاری منسجم، قانونمند، پیوسته و شفاف برای جمع کردن سرمایه های خورد و کلان سرمایه گذاران به منظور تامین مالی پروژه های شرکت ها یکی از کلیدی ترین فلسفه ایجاد و شکل گیری بورس و بازار بورس در جهان است.

    که همان مفهوم اولیه شراکت و تقسیم سود مبنای اصلی و اساسی تشکیل بازار بورس است. یعنی یک شخص با خریداری سهام شرکتی به تعداد سهامی که خریداری کرده است مالک آن شرکت شده است. و در سود و زیان شرکت به نسبت سهام خود شریک است. این شخص میتواند در مجامع عمومی شرکت حضور یابد و در تصمیم گیری های آن مشارکت داشته باشد.

    انواع بازار بورس در ایران:

    1. بورس اوراق بهادار
    2. فرابورس
    3. بورس انرژی
    4. بورس کالا

    1- بورس اوراق بهادار : خرید و فروش انواع دارایی های مالی چون سهام شرکت ها، اوراق مشارکت و غیره با استفاده از معیار هایی مانند شفافیت، نقد شوندگی، دصد سهام شناور آزاد، سود آوری و غیره شامل بورس اوراق بهادار می باشد.

    2- فرابورس: ساماندهی، و هدایت بخشی از بازار سرمایه که شرایط ورود به بورس اوراق بهادار را پیدا نکرده و یا هم تمایل ورود سریع تر به بازار را دارند مهم ترین وظیفه فرابورس ایران است.

    3- بورس کالا: بازار منسجمی است که تعداد کثیری از تولید کنندگان کالای خود را در آن ارائه می کنند بورس کالا است این کالا پس از بررسی و قیمت گذاری توسط کارشناسان بخش بورس کالا به خریداران عرضه می شود.

    4- بورس انرژی: بورس انرژی چون بورس های دیگر یک بازار رقابتی است این بازار بستر برای انجام معاملات حامل های انرژی شامل نفت، گاز، برق و اوراق بهادار مبتنی بر آنها است. این بورس دارای سه بازار است که عبارتند از:

    • فیزیکی
    • مشتقه
    • فرعی

    بیمه ما:

    بیمه ما یک شرکت سهامی عام و یکی از شرکت های بیمه خصوصی در ایران است شرکت بیمه ما در سال 1390 هجری شمسی فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت توسط جواد فرشباف ماهریان رئیس کل وقت بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران نام گذاری شده است «ما» در برخی از تبلیغات این شرکت به صورت سرواژه عبارت «ملت ایران» با اندازه کوچکتر از واژه ما به کار می رود.

     

    اهداف بیمه ما:

    • شرکت بیمه ما در راستای ارائه خدمات در زمینه بیمه های زندگی و غیر زندگی اهداف زیر را دنبال میکند:
    • ایجاد ترکیب بهینه پرتفوی بیمه ای با توجه به ظرفیت ها و امکانات سهامداران و وضعیت صنعت بیمه کشور
    • کسب سهام بازار قابل قبول در صنعت بیمه کشور از طریق اتخاذ سیاست های بازار یابی و تبلیغاتی مناسب و گسترش شعب و نمایندگی ها در سراسر کشور
    • قرار گرفتن در بین سه شرکت اول در بخش غیر دولتی صنعت بیمه کشور به لحاظ حجم حق بیمه های تولیدی در سه سال اول فعالیت
    • حفظ مشتریان بزرگ از طریق ارائه خدمات بیمه ای مطلوب و مناسب
    فرابورس بیمه ما
    فرابورس بیمه ما| بورس بیمه ما| سوددهی بیمه ما|

    موضوع و حدود فعالیت بیمه ما:

    • انجام عملیات بیمه ای مستقیم در انواع رشته های بیمه مختلط بر اساس پروانه فعالیت صادره از سوی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران
    • تحصیل پوشش بیمه های اتکایی از داخل یا خارج از کشور در رابطه با بیمه نامه های صادره در چارچوب ضوابط بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران
    • قبول بیمه های اتکایی از موسسات بیمه داخلی یا خارجی در حدود مقررات مربوط مشروط به رعایت ظرفیت نگهداری شرکت و ضوابطی که بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اعلام می کند
    • سرمایه گذاری از محل سرمایه، ذخایر، اندوخته های فنی و قانونی در چارچوب ضوابط مصوب شواری عالی بیمه

    بورس بیمه ما

    شرکت بیمه ما در تاریخ 23-12-1389 هجری شمسی مجوز اشتراک در بورس را با 400,000,000 سهم دریافت کرد. و از آن زمان تا اکنون در بازار بورس ایران فعال می باشد. این شرکت بیست و سومین شرکت بیمه در ایران است که 10 % سهام این شرکت متعلق به بانک ملت، 15% متعلق به کارکنان بانک ملت و متباقی هم از آن چند شرکت سرمایه گذاری و اعتباری در زمینه فناوری و صنایع نفت است. شرکت بیمه «ما» رتبه 151 را در میان 200 شرکت برتر ایران در رتبه بندی سال 1396 هجری شمسی شرکت های برتر ایران که از سوی سازمان مدیریت صنعتی سازماندهی می شود به دست آورد و طبق اعلام رسمی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی در سال 1396 هجری شمسی این شرکت بالاترین نسبت توانگری را در میان شرکت های بیمه در سرزمین اصلی به خود اختصاص داد.

    سود بورس بیمه ما

    شرکت های بیمه بر اساس حق بیمه ای که از بیمه های عمر دریافت می کنند در فعالیت های اقتصادی محتلف سرمایه گذاری میکنند سودی که از این سرمایه گذاری ها به دست می آید بین شرکت بیمه و بیمه گذار مشترک است در واقع 85% از سود حاصله این این سرمایه گذاری به بیمه گذاران تعلق می گیرد که به این سود، سود مشارکت در منافع گفته می شود.

    • سود سهام پرداختی پایان سال 1394 شرکت بیمه ما 236,292 میلیون ریال بوده است.
    • سود سهام پرداختی پایان عملکرد واقعی منتهی به سال 1395 هجری شمسی شرکت بیمه ما 378,097 میلیون ریال بوده است.
    • سود خالص بورس بیمه ما در سال 1398 هجری شمسی 730,278 میلیون ریال بوده است.

    بیمه ما که پشتوانه قوی دارد در ماه های پایانی سال 1399 و ماه های ابتدایی قرن جدید این افتخار را داشته که توانسته است رضایت بیمه گذاران قدیم خود را جلب کرده و به پشتوانه رضایت مردم بالاترین میزان فروش بیمه نامه عمر و سرمایه گذاری را داشته باشد و رکورد شرکت های بیمه ای را بشکند.

    شرکت بیمه ما با داشتن بالاترین سقف پرداختی حق بیمه سالانه و نیز بالاترین نرخ سود مشارکت در منافع که در سال 1399 به 41 % رسیده است نظر بسیاری از مردم را به خود منعطف کرده است.

    شرکت بیمه ما همچنین در بورس هم رشد صد درصدی داشته است و رضایت سهامداران را نیز توانسته جلب کند با توجه به دلایلی که گفته شد بیمه ما بهترین مکان برای سرمایه گذاری و دریافت سود بالا در مدت کوتاه 10 ساله است.

    فرابورس چیست؟

    همانطور که می دانیم یکی از بهترین راه های جذب سرمایه، عرضه سهام در بورس می باشد زیرا تامین سرمایه یکی از اهداف مهم شرکت ها می باشد نظر به قوانینی که در بازار بورس وجود دارد هر شرکت قادر به ورود به آن نیست.

    یکی از این بازارها فرابورس نام دارد که در مهر ماه سال 1388 هجری شمسی تشکیل شده است فرابورس بازاری برای داد و ستد اوراق بهادار یا سهام است مانند بورس اوراق بهادار، اما شرایط و قوانین معاملات ساده تری برای پذیرش و داد و ستد سهام دارد. پس سازماندهی شرکت هایی که قصد حضور در بازار سرمایه را دارند اما شرایط ورود به بورس اوراق بهادار را هنوز ندارند مهمترین وظیفه فرابورس است. سطح نظارت در بورس بیشتر از بازار فرابورس است و از نظر گزارش گیری در طول سال مالی شرکت های فرابورس ملزم به انتشار تعداد بیشتر گزارش نیستند و شفافیت کمتری نسبت به بازار بورس دارند به همین دلیل ریسک سرمایه گزاری در فرابورس بیشتر از بورس است. و معنای فرابورس نظر به ترجمه اصطلاح انگلیسی آن به معنای خارج از بورس است.

    اصطلاح انگلیسی فرابورسOver The Counter  یعنی خارج از بورس است و اختصار آن (OTC) می باشد.

    فرابورس بیمه ما
    فرابورس بیمه ما| بورس بیمه ما| سوددهی بیمه ما|

    تقسیم بندی فرابورس در ایران:

    فرابورس ایران به چهار بازار زیر تقسیم بندی شده است:

    1. بازار اول
    2. بازار دوم
    3. بازار پایه ( زرد، نارنجی و قرمز)
    4. بازار سوم
    • بازار اول فرابورس: در این بازار سهام شرکت ها و واحدهای سرمایه گذاری پذیرش و مورد معامله قرار می گیرند. حداقل 10 میلیارد ریال باید آخرین سرمایه ثبت شده شرکت هایی که در این بازار پذیرفته می شوند بوده و بدون زیان انباشته یک سال از زمان بهره برداری آن ها گذشته باشد.
    • باز دوم فرابورس: عبارت از بازاری است که فقط شامل سهام شرکت های سهامی است. در این بازار سهام شرکت هایی که تازه تاسیس شده، شرکت های زیان دیده و شرکت هایی که قصد دارند با افزایش سرمایه از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شوند شرکت هایی که ذکر شد در بازار دوم فرابورس پذیرفته می شوند ناگفته نماند آخرین سرمایه ثبت شده در بازار دوم فرابورس باید حداقل یک میلیارد ریال باشد.
    • بازار پایه فرابورس ( زرد، نارنجی و قرمز): این بازار که جهت عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار ایجاد شده است یکی دیگر از بازارهای فرابورس است شرکت هایی که شامل این بازار می شوند فرایند پذیرش را طی نکرده و به سه دسته زیر تقسیم می شوند:

    الف: شرکت هایی که درخواست پذیرش نداشته و به دلیل الزام قانونی طبق ماده 99 برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران باید در بازار پایه درج شوند

    ب:  شرکت هایی که در بازار بورس ثبت شده اما شرایط پذیرش را ندارند

    ج:  شرکت هایی که به دلیل از دست دادن شرایط بازارهای بورس یا فرابورس لغو پذیرش شده اند

    دامنه نوسان قیمت سهام در بازارهای پایه زرد، نارنجی و قرمز به ترتیب 3، 2 و 1 درصد است.

    • بازار سوم فرابورس: این بازار که بنام بازار عرضه یاد می شود برای انجام معاملات عمده آن دسته از اوراق بهاداری که شرایط یا امکان پذیرش در فرابورس را ندارند محلی شفاف و امن می باشد.

    بازار پایه زرد فرابورس

    بازار پایه زرد فرابورس: فلسفه ایجاد بازار پایه در فرابورس الزامات ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه و ماده 36 احکام دائمی برنامه های توسعه کشور می باشد که اینچنین گفته: هر شرکت سهامی عام باید ساز و کار معاملاتی داشته باشد و باید پذیرش شود.

    بازار پایه فرابورس طبق ماده 4 دستورالعمل پذیرش به منظور عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران ایجاد شده است شرکت هایی که شامل بازار پایه فرابورس می شوند فرایند پذیرش را طی نکرده مدارک ارائه شده شرکت ها در کمیته عرضه فرابورس پس از ثبت این شرکت ها مورد بررسی قرار می گیرد و در فهرست نرخ های بازار پایه فرابورس درج می شوند. مفهوم و ساختار کلی بازار پایه در بورس و فرابورس شباهت زیادی به هم دارند اما ریسک سرمایه گذاری در بازار پایه فرابورس بیشتر از بازار پایه بورس است قوانین پذیرش و ادامه فعالیت شرکت ها در بورس سخت گیرانه تر از فرا بورس است و در این بازار شرکت ها باید استانداردهای خاصی را رعایت کنند. برای اینکه یک نماد در بازار پایه زرد فرابورس قرار گیرد باید شرایط مختلفی داشته نمادهایی که تعداد تاخیر آنها در ارائه اطلاعات به سازمان فرابورس ببشتر ازدو بار نباشد در قسمت بازار پایه زرد فرابورس قرار می گیرند همچنین شرکت هایی که ارائه صورت های مالی یا نماد مورد نظر بیشتر از دو بار با تاخیر روبه رو نشده باشد در بازار پایه زرد قرار خواهد گرفت.

    شرایط درج شدن شرکت ها در پایه زرد فرابورس:

    • طبق دستور العمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت های ثبت شده نزد سازمان مجموع روزهای تاخیر در ارائه اطلاعات شرکت ها نباید بیش از 100 روز باشد.
    • حداقل یک صورت مالی حسابرسی شده ارائه نموده باشند
    • طبق دستور العمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت های ثبت شده نزد سازمان تعداد دفعات عدم ارائه صورت های مالی شرکت ها نباید بیشتر از دو مرتبه باشد لازم به ذکر است که ارائه اطلاعات با تاخیر بیش از 50 روز شامل این بند می شود به این معنا که یک شرکت در این بخش با تاخیر بیشتر از 50 روز حداکثر دو بار صورت های مالی های خود را ارائه نکرده باشد در غیر این صورت به تابلوهای نارنجی و قرمز منتقل خواهد شد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    0 0 رای ها
    امتیازدهی به مقاله
    0 0 رای ها
    امتیازدهی به مقاله
    اشتراک در
    اطلاع از
    0 نظرات
    بازخورد (Feedback) های اینلاین
    مشاهده همه دیدگاه ها

    اشتراک گذاری :

    0
    افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x